David Kollar vz.Zden visual

Fanúšikov elektronicko - ambientnej hudby čaká bohatá nádielka o ktorú sa aj tentokrát postará popredný slovenský gitarista David Kollar. Publiku predstaví okrem vlastných autorských skladieb aj diela, ktoré sú výsledkom jeho spolupráce s Bernhardom Wöstheinrichom. Ten je dobre známy všetkým milovníkom elektronickej hudby. Bernhard vytvoril početné albumy umeleckých diel pre labely DiN, Unsung Records a Ozella. Na zmes nových zvukov a dynamiku Davidovej elektrickej gitary, boli vytvorené špeciálne vizualizácie pochádzajúce z autorskej dielne Zdena Hlinku. Okrem skvelého koncertu sa návštevníci môžu tešiť aj na diskusiu, počas ktorej Vám David a Zden priblížia svoju tvorbu a prezradia tajomstvá zo svojej umeleckej kuchyne.  

DAVID KOLLARwww.davidkollar.com
David Kollar patrí medzi najproduktívnejších slovenských inštrumentalistov a skladateľov experimentálnej, filmovej a scénickej hudby. Výnimočne pohodlne sa však cíti na poli elektronickej a ambientnej hudby. V apríli 2017 bol nominovaný slovenskou filmovou a televíznou akadémiou na národnú cenu Slnko v sieti za najlepšiu hudbu roku 2016 k filmu Stanko. Na svojom konte má okrem deviatich albumov, spoluprácu s mnohými zahraničnými umelcami vrátane uznávaného nórského gitaristu Eivinda Aarseta, trumpetistu Arve Henriksena, ktorý sa preslávil v nórskej avantgardnej skupine Super Silent a spolupracoval s takými hviezdami, ako sú Bill Frisel a David Sylvian. David má na svojom konte aj spoluprácu s gitaristom Christianom Fenneszom či bubeníkom Patom Mastelottomz kapely King Krimson v projekte KOMARA, ktorého členom je aj Paolo Rainieri.

V roku 2017 hosťoval v dvoch skladbách na albume Stevena Wilsona To The Bone. Uvedený album je jedným z desiatich najpredávanejších albumov na celom svete vrátane Veľkej Británie (Graf UK albumov), USA (Billboard – Top Rock Album Album a Charty nezávislých albumov), Nemecko, Holandsko, Belgicko, Rakúsko, Fínsko, Švajčiarsko a Nový Zéland.

ZDENO HLINKA
Zdeno Hlinka sa pohybuje na rozhraní medzi softvérovým developerom a digitálnym umelcom. Zastúpenie na živých podujatiach vymenil za domácu tvorbu ktorá je otvorená stále novým technologickým postupom a tvorivým výzvam. Jeho vizuálny prejav osciluje medzi prvkami rannej estetiky net.artu, video glitchu, generatívneho umenia a geometrického minimalizmu. Cieľom projektu je ukázať a prezentovať sólo vystúpenia úspešného slovenského hudobníka a tvorcu v tomto jedinečnom projekte, v ktorom uplatňuje spojenie elektronickej a ambientnej hudby s podporou živej vizualizácie.

 

Dnes sa v Trafačke deje toto:

Celoročná ponuka fotokurzov
Uto 02.01.2018 09:00 -
Pon 31.12.2040 20:00
9,5€ / hod. / kurz

OTVÁRACIE HODINY
Pondelok - 10:00- 22:30
Utorok - 10:00- 22:30
Streda - 10:00- 22:30
Štvrtok - 10:00- 22:30
Piatok - 10:00- 24:00
Sobota - 13.00- 24:00
Nedeľa- 13.00- 23:00

Otváracie hodiny sa môžu meniť nariadením vlády SR.