Trafovegabarter 5

A je tu očakávané letné pokračovanie komunitného podujatia, ktoré sa zameriava na barter skúseností a receptov vegetariánskej a vegánskej kuchyne. Vegegrilovačka, bedničkové smoothie, ochutnávka čajov, živá kuchyňa a dobrá hudba!

Na Trafovegabarteri 5 sa predstavia:

VARIČ DANIEL nás na zimnom TVB3 zahrieval kukuričnou polievkou a domácim chlebom, tentoraz bude pripravovať dva druhy bezmäsitých vrstených lisovaných sendvičov. Daniel je závislý na dobrom jedle a v kuchyni rád experimentuje. Aj pripravovaný sendvič - slovenský mufter - je jeho chutným výtvorom, v ktorom sa pokúsil o slovenskú verziu muffuletty a shootera.

Bite me (vegetarian blog) je foodblog nielen pre vegetariánov. Dve kamarátky ho vymysleli deň pred Vianocami v roku 2011 pri pečení bratislavských rožtekov. Hlavným kritériom vždy bolo a je, že na prípravu jedál stačí iba pár, väčšinou bežne dostupných, surovín. Ak použijú niečo neobvyklé, vždy napíšu, kde sa to dá zohnať. V nedeľu od bite me nájdete mrkvový „hummus“, cícerové placky socca, baklažánovú nátierku s pečenými paprikami i mrkvový koláč.

Denis Pažický bude počas TVB5 našim (ná)dvorným grilmajstrom a presvedčí vás, že burgre sa dajú robiť chutne a šťavnato aj bez mäsa.

Iba jedna porcia čaju Matcha má rovnaké nutričné hodnoty ako 10 šálok zeleného čaju. Pomáha znížiť cholesterol a cukor v krvi, upokojuje myseľ, zvyšuje sústredenosť aj pamäť a zlepšuje náladu. Matcha - Tea and Coffe Shop ponúkne okrem predaja čajov aj ochutnávku lyofilizovaného (mrazom sušného) ovocia.

Smoothies sú stále populárnejším spôsobom, ako dodať telu dostatok živín. Čerstvé ovocie, zelenina, ale aj vločky predstavujú chutnú cestu k doplneniu energie, bielkovín a zdravých tukov. Zeleninu a ovocie z okolitých lokálnych fariem a hospodárstiev dodá Svet bedničiek. Ďakujeme!

Dobre známy obchodík na Radlinského 1 Probio, ktorý ponúka predaj produktov zdravej výživy, dietetických doplnkov, biopotravín, bezlepkových výrobkov, čajov i liečivých bylín, nám láskavo poskytol potraviny pre foodbloggerov. Ďakujeme!

Nebude chýbať dobrá hudba. Samuel Ksinan je gitarista a spevák. Najviac inklinuje k akustickému folku. Jeho skladby sa točia okolo vymyslených postáv a ich bežných problémov, radostí a sklamaní.

Ukradená galerie je experimentálny streetartový projekt oživenia a využitia zabudnutých násteniek, kedy opustenú nástenku umelci využívajú ako galerijný priestor. Počas TVB odštartuje Trafačka letnú tradíciu cyklu Ukradnuté nedele - Ukradnite si so svojou rodinou a priateľmi z času a strávte nedeľné popoludnie pri umení, jedle a hudbe.

!!POZOR!! Ak prineste svoj vlastnoručne upečený koláč či vegetariánske jedlo, vstupné NEPLATÍTE! Tešíme sa na Vás v nedeľu, 20. júla 2014, o 16:00 v nitrianskej Trafačke!

Tento projekt podporila NKN - Nitrianska komunitná nadácia v rámci programu Mladí nitrianski filantropi z nadačného fondu Bramac a Giesecke & Devrient.



Dnes sa v Trafačke deje toto:

Celoročná ponuka fotokurzov
Uto 02.01.2018 09:00 -
Pon 31.12.2040 20:00
9,5€ / hod. / kurz

OTVÁRACIE HODINY
Pondelok - 10:00- 22:30
Utorok - 10:00- 22:30
Streda - 10:00- 22:30
Štvrtok - 10:00- 22:30
Piatok - 10:00- 24:00
Sobota - 13.00- 24:00
Nedeľa- 13.00- 23:00

Otváracie hodiny sa môžu meniť nariadením vlády SR.