konFRONT: Demokraciou k extrémizmu?

Výsledky parlamentných volieb šokovali nie len slovenskú, ale aj zahraničnú verejnosť. Ale bolo to naozaj nečakané? Ktoré faktory zapríčinili značnú radikalizáciu Slovenska? Bola aplikovaná prevencia extrémizmu? Prečo zlyhala? Ako by mala Európa a Slovensko reagovať na polarizáciu v politickom dianí? Štvrtok 14.4. o 18:00 Vám na tieto a mnohé ďalšie otázky zodpovedajú traja poprední odborníci  - Viera Dubačová, Andrej Findor a Róbert Mihály.

O diskutujúcich:

  • Mgr. Art. Viera Dubačová – poslankyňa NRSR (OĽANO-NOVA),režisérka, bábkoherečka, aktivistka, manažérka kultúrneho diania v Banskej Bystrici, zakladateľka a spoluzakladateľka mnohých divadelných festivalov a neziskových organizácii, v roku 2012 získala Krištáľové krídlo za filantropiu, bojuje proti extrémizmu a spolupodielala sa na zakladaní iniciatívy Not in Our Town v Banskej Bystrici. 
  • Andrej Findor –politológ, sociológ, pracuje ako odborný asistent v Ústave európskych štúdií a medzinárodných vzťahov Fakulty sociálnych a ekonomických vied Univerzity Komenského v Bratislave, kde sa sústreďuje na štúdium nacionalizmu, občianskej angažovanosti a politickej komunikácie, je autorom knihy „Začiatky národných dejín“.
  • Róbert Mihályaktivista, zakladateľ hnutia „Bratislava bez náckov“. 

 

O projekte:

Pre tých, ktorým konFRONT nie je známy, je to diskusný formát organizovaný na mesačnej báze, ktorý mal premiéru 1. októbra 2015. Prvými hosťami boli Richard Sulík a Martin Dubéci, ktorí diskutovali na témy: „Utečenecká politika EÚ“„Kvalita podnikateľského prostredia na Slovensku“. Nasledujúci novembrový konFRONT, na ktorý prijali pozvanie Daniel Lipšic a Martin Poliačik, sa venoval téme: „Je tradičná rodina na ústupe?!“. V decembri Martin Fedor a Jaroslav Naď rozanalyzovali taktiež veľmi aktuálnu pálčivú problematiku bezpečnosti pod titulom: „Sme v bezpečí?“. Počas novoročného konFRONTu sme privítali odborníkov na školstvo Vladimíra Burjana a Borisa Slobodu, ktorí nám posvietili na tému: „Absolventi bez budúcnosti?“. Februárové podujatie bolo na tému „Zavádzajú nás médiá?“, kde diskutovali Marián Majer a Milan Šúplata. Predvolebná diskusia „konFRONT Hrá o veľa: Prečo ísť voliť?“ bola pripravená v spolupráci s iniciatívou Hráme o veľa a ako diskutujúci prijal pozvanie jej zakladateľ Martin Vavrinčík. Len o týždeň na to, sa konala povolebná diskusia „Dobre sme si zvolili?“ s politológmi z Katedry politológie na UKF Máriou Kočnerovou a Lászlom Öllösom. Svojmu náhlemu úspechu konFRONT vďačí nie len obsahovo kvalitným diskusiám so zvučnými menami politických predstaviteľov a odborníkov, ale najmä svojej unikátnosti v Nitrianskom regióne.

Dnes sa v Trafačke deje toto:

Celoročná ponuka fotokurzov
Uto 02.01.2018 09:00 -
Pon 31.12.2040 20:00
9,5€ / hod. / kurz

OTVÁRACIE HODINY
Pondelok - 10:00- 22:30
Utorok - 10:00- 22:30
Streda - 10:00- 22:30
Štvrtok - 10:00- 22:30
Piatok - 10:00- 24:00
Sobota - 13.00- 24:00
Nedeľa- 13.00- 23:00

Otváracie hodiny sa môžu meniť nariadením vlády SR.