TRAFOVEGABARTER 8

Fotoreportáž nájdete tu: Trafovegabarter 8

Občianske združenie Zelená Zebra 7 rokov organizovalo v Nitre kultúrne a komunitné podujatia. V nedeľu, 22. novembra od 16tej v spolupráci s Fotogalériou Trafačka pripravujú svoje posledné. Ôsme pokračovanie Trafovegabartru, ktorý sa zameriava na barter skúseností a receptov vegetariánskej a vegánskej kuchyne, prinesie živé varenie foodbloggeriek, dve besedy Ako som začal(a), akustický koncert bratov z formácie idemsisvoje. a veľa dobrého a zdravého jedla.

Trafovegabarter opäť prinesie varenie naživo. Tentoraz pozvanie prijali ľudia, ktorí stoja za projektom novovznikajúceho bistra Žufaňa v Bratislave. Ako o sebe sami hovoria, milujú variť a jesť a nevedia sa rozhodnúť, čo viac. Ich špecialitami sú kaše, polievky a nátierky. Na Trafovegabarter 8 prinesú tekvicovú roládu a cviklový tatarák s domácim pečivom, naživo pripravia hrachovú polievku s hubovo-krupovým gratinom a zimnú pšenovú kašu.             Ďalším foodhosťom najchutnejšieho nitrianskeho podujatia budú kamarátky, ktoré sa sami označujú ako VEGETice kuCHTICE. Zatiaľ žiaden foodblog nemajú, no zdravej strave sa venujú už dlho. Lucka a Silvi prinesú RAW marcipánové guličky, recpet s tajomným názvom "cicero" a naživo pre návštevníkov pripravia (z)mätočku.

Zelená Zebra si tiež opáše zásteru a prinesie už tradične svoj vychýrený špladový zeleninový koláč a pripraví hummus.

Jeden z pravidelných eventov z dielne občianskeho združenia Zelená Zebra je cyklus besied AKO SOM ZAČAL(A),  ktorý vždy prináša zaujímavého mladého človeka a jeho inšpiratívny príbeh. "Spovedať" budeme tentoraz baby z novovznikajúceho bistra Žufaňa, ktoré tiež stoja za projektami Ďakujem, sused a knižných búdok.

Druhým hosťom besedy budú bratia Maroš a Matej z Prievidze, ktorí stoja za projektom idemsisvoje.. V lete putovali pešo po Slovensku a hrali na uliciach v rôznych mestách. Aktuálne sa prostredníctvom crowdfoundingovej kampane blížia k svojmu snu vydať debutové EP Love is what you need. https://goo.gl/HOmXYS.

Kto prinesie svoj vlastnoručne upečený koláč či vegetariánske jedlo, vstupné neplatí. ZZ za 7 rokov zorganizovala 55 eventov, odprezentovala stovky umelcov, stretla množstvo zaujímavých ľudí, príbehov a zažila nekonečne veľa radosti z umenia. I keď formálne práve končí svoju činnosť, jej myšlienka v nás ostáva pri všetkých budúcich projektoch. ĎAKUJEME všetkým zebrím členom, umelcom, partnerom, návštevníkom za pomoc, podporu, za jednu úžasnú časť života, a že ste s nami prešli na zelenú - k umeniu!

Tešíme sa na Vás v nedeľu, 22. novembra 2015, o 16:00 v nitrianskej Trafačke!            

Tento projekt podporila dm drogerie markt Slovensko, ktorá  poskytla zdravé potraviny značky Alnatura.

 

Dnes sa v Trafačke deje toto:

Celoročná ponuka fotokurzov
Uto 02.01.2018 09:00 -
Pon 31.12.2040 20:00
9,5€ / hod. / kurz

OTVÁRACIE HODINY
Pondelok - 10:00- 22:30
Utorok - 10:00- 22:30
Streda - 10:00- 22:30
Štvrtok - 10:00- 22:30
Piatok - 10:00- 24:00
Sobota - 13.00- 24:00
Nedeľa- 13.00- 23:00

Otváracie hodiny sa môžu meniť nariadením vlády SR.