Koncert najlepšej bluesovej speváčky Zuzany Suchánkovej

Zuzana Suchánková je speváčka, gitaristka, autorka piesní a textov, ktorá patrí k absolútnej špičke na slovenskej hudobnej scéne. Svojim poslucháčom a fanúšikom ponúka kvalitnú, energickú, emotívnu, úprimnú a nefalšovanú muziku určenú pre vnímavé publikum bez rozdielu veku. V jej repertoári nájdete prvky blues, jazz, pop, či folk. Vždy sa vyhýbala nálepkám a odmieta sa stať štýlovou puristkou či snobom. Práve ochota a túžba spievať to, čo vyhovuje jej srdcu a schopnosť sofistikovanej a zároveň zemitej interpretácie skladieb dáva Zuzane jej štýlovú výlučnosť. Spieva slovensky aj anglicky. 

V sobotu 21.11. o 20:00 hodine vystúpi v Trafačke. Vstupné 5€. Lístky si môžete rezervovať na info@trafacka.sk 

V decembri 2010 bola nominovaná so svojim predposledným vydaným štúdiovým albumom „Blúzy & Songy“ medzi najlepšie bluesové albumy vlastnej produkcie na svete za rok 2010. Nominujúcou organizáciou bola v USA priamo v Memphise organizácia SLOVAKBLUES (člen The Blues Foundation). Výberom zástupcami amerických hudobníkov, médií a tlače ďalej postúpila do 2. kola medzi 22 najlepších. Toto je považované za mimoriadny úspech, aj v rámci celej Európy, nakoľko medzi postupujúcimi boli už len dvaja Európania. Koncom roka 2010 získala Výročnú cenu Slovenskej bluesovej spoločnosti „Bluesman roka“ v Slovenskej republike. V roku 2011 získala Výročnú cenu najobľúbenejšej bluesovej speváčky vo verejnom hlasovaní internetového portálu Slovakblues.com – člena svetovej aj európskej bluesovej asociácie, ktorú v roku 2012 znovu obhájila a v roku 2013 potvrdila.

Vystupovala na rôznych verejných hudobných udalostiach na domácej i zahraničnej scéne. Boli to koncerty v rámci akcií Kultúrneho leta a celomestských slávností prakticky vo všetkých väčších mestách, Nádvorie Zichyho paláca, Primaciálny palác, Vianočných a Novoročných sviatkov, v kluboch a na festivaloch. (napr. Livin Blues, Blues Alive, Trnavský jazzyk, Veľké augustové večery spirituálov, Lumen, Jazzový festival v Uherskom Hradišti, Blues Jamboree v Nových Zámkoch, Fest Dobré Bohunice, Folk Blues Session, Bluessix, Atrium Art Fest, Sitno Blues, koncerty v Maďarsku, Rakúsku aj Českej republike a nespočet ďalších.) Účinkovala s poprednými slovenskými hudobníkmi i zaujímavými zahraničnými hosťami. (Peter Lipa, Gabo Jonáš, Juraj Griglák, Martin Valihora, Matúš Jakabčic, Peter Preložník, Sisa Michalidesová, Michal Šimko, Stanislav Počaj, Martin Zajko, Ajdži Sabo, Oldo Petráš, Miro Zahradnik, bluesmeni Boboš Procházka, Peter Bonzo Radványi, Ľuboš Beňa, Juraj Turtev, Andrea Tkáčová, Jozef Hladný, Jozef Gorel, Ameliou Ray (USA), Mariou Jose Estivariz (ESP), Seanom Carney (USA), Erichom Macekom (USA), Julianom Sochom (GB), Gwyn Ashtonom (Austrália), so skupinou Druhá Tráva (CZ) a mnohými ďalšími.

V rámci hudobného zamerania ju veľmi zaujali aj spirituály a gospely. Tento projekt viedol k vydaniu sóloveho albumu „Spiritual Way“ (1999), ktorý nahrala s kapelou PP Quartet a zborom Continental Singers Slovakia, pod vedením Ivety Viskupovej. Je považovaný za jedinečné dielo v histórii slovenskej hudby – ako prvá slovenská speváčka vydala pôvodné černošské spirituály v jazzovej úprave. V roku 2010 vydala netradičný a výnimočne počúvateľný album „Blúzy & Songy“. Správna mixáž prevzatých skladieb zavedených autorov (J.J.Cale, B.B.King, Cash McCall, Bill Withers) a svojich vlastných pôvodných kompozícií dáva vyniknúť jej plnému hlasu s diskrétnou chrapľavosťou, svojskou bluesovou naliehavosťou a dámskym soulovým nasadením. V moderne znejúcich originálnych pesničkách je príjemný aj textársky prínos Kamila Peteraja. Na prelome rokov 2013/2014 vydala autorský štúdiový album s názvom ČAJKA. Skladby sú melodicko – harmonické, veľmi zvukomalebné so zaujímavým rytmickým sprievodom. Perkusie rôzneho etnického pôvodu, ženské vokály, akustické gitary, bassgitara, flauta, píšťala, piano, drumbľa a husle, typicky slovenský hudobný nástroj. Nájdeme tu prvky folku, bluesu, jazzu, šansónu či latino v jeho inštrumentálnej aj vokálnej podobe, avšak spojených s nezmazateľným umeleckým autorským rukopisom a hlavne nezameniteľným vokálnym prejavom. 

 

Dnes sa v Trafačke deje toto:

Celoročná ponuka fotokurzov
Uto 02.01.2018 09:00 -
Pon 31.12.2040 20:00
9,5€ / hod. / kurz

OTVÁRACIE HODINY
Pondelok - 10:00- 22:30
Utorok - 10:00- 22:30
Streda - 10:00- 22:30
Štvrtok - 10:00- 22:30
Piatok - 10:00- 24:00
Sobota - 13.00- 24:00
Nedeľa- 13.00- 23:00

Otváracie hodiny sa môžu meniť nariadením vlády SR.