Výstava / Tibor VARGA + Fero GULDAN + Jozef BARTA

Fotoreportáž nájdete tu: Vernisáž: Varga + Guldan + Barta

Srdečne Vás pozývame na poslednú tohtoročnú vernisáž z dlhodobého cyklu výstav fotografických techník známych od 19.storočia. V piatok 12.decembre o 18:00 hodine otvoríme výstavu troch autorov Tibora Vargu, Fera Guldána a Jozefa Bartu. Večer hudobne spríjemní Adam Svitač. 

TIBOR VARGA (Hurbanovo, 1959)
Maturoval na SPTŠ v Hadovciach.V súčasnosti sa venuje podnikateľskej činnosti. S fotografovaním sa zoznámil v predškolskom veku, kedy dostal svoj prvý fotoaparát. Je členom HELIOS fotoklubu v Komárne, Svetového Zväzu maďarských fotografov v Budapešti a Zväzu slovenských fotografov v Ružomberku. Zúčastnil sa na mnohých medzinárodných výstavách a súťažiach organizovaných aj pod patronátom FIAP -u v Maďarsku, Rumunsku, Srbsku, Portugalsku, Anglicku a v Čechách. V roku 2008 obdržal medzinárodný titul AFIAP. Nástup digitálneho veku ho inšpiroval a od roku 2009 sa začal hlbšie zaoberať starými archaickými technikami. Oboznámil sa s technikami ako sú argentotypiou a kyanotypiou, platinotypia, ako aj mokrý kolódiový proces. Na jeho fotografiách sa odzrkadľujú jeho pocity, svetonázor a experimentálne nadšenie.

FERO GULDAN (Nitra, 1953)
Vyrastal v Nitre, teraz žije a pracuje vo Sv. Jure pri Bratislave. Vyštudoval Stavebnú fakultu SVŠT v Bratislave. Vo svojej výtvarnej tvorbe, ale aj publicistike, vyjadruje znepokojenie nad materializmom a konzumom súčasnej spoločnosti. Venuje sa maľbe, kresbe, ilustrácii, tvorí mozaiky z lámanej keramiky, kovové zvárané objekty... Je autorom viacerých pamätníkov – okrem iných napríklad aj významným osobnostiam kultúrno-spoločenského života (R. Remiášovi, J. Levákovi, M. Dočolomanskému, K. Krylovi). Začiatkom deväťdesiatych rokov pôsobil ako riaditeľ SNG. Už viac ako 30 rokov rozvíja autorskú výtvarnú techniku s pracovným názvom “patinovaná asambláž". Vystavoval doma, ale aj vo Viedni, Prahe, Paríži, Bruseli, Mníchove, Ottawe...

JOZEF BARTA (Šurany, 1959)
Korene má v Komjaticiach, vyrastal v Ivanke pri Nitre a v Nitre. Teraz žije a pracuje v Bratislave. Vyštudoval Stavebnú fakultu SVŠT v Bratislave. Kreslí, modeluje, reže do dreva už asi 30 rokov, od stredoškolských čias... najviac ho naučil a naštartoval sochár Július Bartfay, ktorý mu ukázal, ako pracovať s plastelínou, hlinou, sadrou a hlavne s drevom... Ovplyvnili ho tiež Etruskovia, Michelangelo, Majster Pavol, Rembrandt, Brancusi, Modigliani, Meštrovič, Tibor Bartfay, Henry Moore, Erzia, Eliáš… Pravidelne sa zúčastňuje rôznych rezbárskych sympózií doma aj v zahraničí. Vystavuje samostatne aj spolu s inými. S F. Guldanom najnovšie vystavoval v K-Gallery v Bratislave (október 2014).

Dnes sa v Trafačke deje toto:

Celoročná ponuka fotokurzov
Uto 02.01.2018 09:00 -
Pon 31.12.2040 20:00
9,5€ / hod. / kurz

OTVÁRACIE HODINY
Pondelok - 10:00- 22:30
Utorok - 10:00- 22:30
Streda - 10:00- 22:30
Štvrtok - 10:00- 22:30
Piatok - 10:00- 24:00
Sobota - 13.00- 24:00
Nedeľa- 13.00- 23:00

Otváracie hodiny sa môžu meniť nariadením vlády SR.