Trafovegabarter 7

Fotoreportáž nájdete tu: Trafovegabarter

            Siedme pokračovanie komunitného podujatia, ktoré sa zameriava na barter skúseností a receptov vegetariánskej a vegánskej kuchyne, bude VIANOČNÉ! Live cooking show foodbloggera Michala z webu mealujemto.sk, FUMA workshop výroby vianočných ozdôb, spoločné zdobenie stromčeka a ďalšia vernisáž Ukradenej galérie! Občianske združenie Zelená Zebra a Fotogaléria Trafačka pozývajú v nedeľu, 14. decembra 2014 o 16:00 do nitrianskej Trafačky na ďalší TRAFOVEGABARTER.

            Michal Hornický miluje dobré jedlo a keď ho nenájdete za sporákom, zvyčajne sedí za počítačom, keďže pracuje ako art director v reklamnej agentúre. V nedeľu nám osladí život čokoládovými celozrnnými muffinmi, vianočnými brusnicovými muffinmi a poteší aj domácimi parmezánovými sušienkami s pestom a cherry rajčinami. Naživo pripraví batatovo-tekvicovú polievku.

            Michal bude pripravovať jedlá zo zdravých potravín značky Alnatura, ktoré poskytla dm drogerie markt. Alnatura je jedným z prvých výrobcov   ponúkajúcich skutočne rozmanitú a širokú škálu biopotravín. V sortimente značky Alnatura nájdete výlučne potraviny, ktorých poľnohospodárske suroviny pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva. Na ochutnávku bude aj pestrý výber ich nátierok a viacer druhov chleba.

           Neostaneme len pri ochutnávaní rôznych dobrôt, ale niečo si povieme aj o zdravom stravovaní. Andrea Halmešová príde predstaviť knižku Mirky Mosnej: ZDRAVIE NA TANIERI, ktorá obsahuje 150 receptov pre všetkých, čo chcú žiť a stravovať sa zdravo a zároveň s radosťou a chuťou. Raw food je štýl stravovania, ktorý využíva šetrné spôsoby prípravy jedla pre maximálne zachovanie živín. Kniha je návodom pre začiatočníkov, ako aj bohatou inšpiráciou pre skúsenejších.

            Zelená Zebra chystá na posledný tohtoročný TVB napiecť zeleninový špaldový koláč. Zdravými potravinami prispel už tradične domácim dobre známy obchodík na Radlinského 1 PROBIO. Ponúka predaj produktov zdravej výživy, dietetických doplnkov, biopotravín, bezlepkových výrobkov, čajov i liečivých bylín.

            Svoje zručnosti si budeme môcť precvičiť pri ozdobovaní vianočného stromčeka. FUMA je čarovný obchodík na Kupeckej ulici s originálnym designom, interiérovým, exteriérovými, doplnkami, módou, hračkami či recy-vecami. Katka z Fumy zastreší v Trafačke workshop výroby vianočných ozdôb z odpadových materiálov. Prineste si kúsky látok, krabičky od vajec, vlnité kartóny, farebné plasty či akýkoľvek iný odpadový materiál a spolu s Katkou ich premeníte na originálne recy ozdoby.

            Okrem dobrého jedla bude aj tentoraz Trafovegabarter obohatený o vizuálne umenie. Ukradená galerie Nitra je experimentálny streetartový projekt, kedy opustenú nástenku umelci využívajú ako galerijný priestor. Vystavovať bude tentoraz česká umelkyňa Blanka Kirchner. V projekte "Konec světa" s partnerom bilancuje neuskutočnené plány, túžby a premeškané príležitosti, ktoré pred ohlasovaným zánikom ľudstva chceli, ale nestihli zrealizovať.

            Kto prinesie svoj vlastnoručne upečený koláč či vegetariánske jedlo, vstupné neplatí! Tešíme sa na Vás v nedeľu, 14. decembra 2014, o 16:00 v nitrianskej Trafačke!

Tento projekt podporila dm drogerie markt Slovensko, ktorá poskytla zdravé potraviny značky Alnatura a obchodík PROBIO na Radlinského 1 v Nitre.

Dnes sa v Trafačke deje toto:

Celoročná ponuka fotokurzov
Uto 02.01.2018 09:00 -
Pon 31.12.2040 20:00
9,5€ / hod. / kurz

OTVÁRACIE HODINY
Pondelok - 10:00- 22:30
Utorok - 10:00- 22:30
Streda - 10:00- 22:30
Štvrtok - 10:00- 22:30
Piatok - 10:00- 24:00
Sobota - 13.00- 24:00
Nedeľa- 13.00- 23:00

Otváracie hodiny sa môžu meniť nariadením vlády SR.