Trafovegabarter 6

Občianske združenie Zelená Zebra a Fotogaléria Trafačka spojili svoje sily aj v posledný prázdninový deň. Rozmanité chute, ale aj workshop výroby sviečok, vernisáž a dobrá hudba bude spríjemňovať 31. augusta 2014 od 16.00 nedeľnú pohodu.

Šieste pokračovanie komunitného podujatia Trafovegabarter, ktoré sa zameriava na barter skúseností a receptov vegetariánskej a vegánskej kuchyne, ponúkne živé varenie troch foodblogeriek, ochutnávky štiav, hummusu a medov, ďalšiu výstavu projektu Ukradená galerie a koncert DJ Foolka.

Foodblog Beautifood tvoria kamarátky Mirka a Martina. Na Trafovegabarter 6 prinesú cuketové dvojvrstvové brownies a priamo v Trafačke pripravia gaspacho, hráškovo-mätové pesto a orieškovo-syrovú nátierku, ktoré budú podávať na domácich bruschettkách.

Idea surovej stravy (RAW) hovorí, že tepelne neupravené potraviny majú vyššiu nutričnú hodnotu, sú bohaté na antioxidanty a ľahšie stráviteľné. Viac o tomto štýle prípravy vie Mária, ktorá tvorí pod značkou Rawery zdravé nepečené sladkosti. Prinesie mangovo-smotanový cheescake, ovocné košíčky a priamo na mieste bude pripravovať kokosový jogurt s ovocím.

Suroviny pre foodblogerky poskytne domácim dobre známy obchodík na Radlinského 1 Probio, ktorý ponúka predaj produktov zdravej výživy, dietetických doplnkov, biopotravín, bezlepkových výrobkov, čajov i liečivých bylín.

Rozlievané s ľadom alebo fľaškové na ochutnávku i na predaj budú šťavy Pijo Bio. Sú z ekologicky vypestovaného ovocia a zeleniny, bez pridaného cukru, aróm, farbív a konzervantov. Návštevníkom ponúknu i zdravý hummus.

Projekt Včelí kRaj sa snaží poukazovať na význam a dôležitosť včelárenia a opeľovania krajiny. Prinesú medovo-orechový koláč, encián s medom a medový nápoj. Ochutnať i nakúpiť budú môcť návštevníci rozmanité druhy medov. Pre malých a veľkých chystajú workshop výroby sviečok z voskových medzistienok a výrobu odznakov a okrem toho predstavia aj novú vzdelávacia včelnicu v Nitre.

Okrem dobrého jedla a hudby bude tentoraz Trafovegabarter obohatený aj o ďalšiu z vernisáží projektu Ukradená galerie. Nástenka, ktorú umelci využívajú ako galerijný priestor, tentoraz bude patriť Martine Slovákovej a jej multimediálnemu projektu Slovenský národný remix. Dielo sa snaží šíriť štátne symboly súčasným spôsobom oslobodeným od autoritatívnosti, propagandy a politického zneužívania.

Trafovegabarter ukončíme tradične – hudobne. Foolk, vlastným menom Dušan Vančo, je slovenský elektronický hudobný producent a DJ a jeho tvorba je založená na kreatívnom samplovaní a farebnom zvukovom experimentovaní.

POZOR!! Kto prinesie svoj vlastnoručne upečený koláč či vegetariánske jedlo, vstupné neplatí! Tešíme sa na Vás už túto nedeľu 31. augusta 2014 o 16:00 v nitrianskej Trafačke! Tento projekt podporila Nitrianska komunitná nadácia v rámci programu Mladí nitrianski filantropi z nadačného fondu Bramac a Giesecke & Devrient.

Dnes sa v Trafačke deje toto:

Celoročná ponuka fotokurzov
Uto 02.01.2018 09:00 -
Pon 31.12.2040 20:00
9,5€ / hod. / kurz

OTVÁRACIE HODINY
Pondelok - 10:00- 22:30
Utorok - 10:00- 22:30
Streda - 10:00- 22:30
Štvrtok - 10:00- 22:30
Piatok - 10:00- 24:00
Sobota - 13.00- 24:00
Nedeľa- 13.00- 23:00

Otváracie hodiny sa môžu meniť nariadením vlády SR.